فریلنسر واژه ای است که این روزها به دفعات می شنویم. شاید بهتر باشد قبل از اینکه در مورد چگونگی موفقیت در این زمینه صحبت کنیم، بهتر با خود واژه و مفهوم آن آشنا شویم.
فریلنسر یا آزاد کار به شخصی گفته می شود که برای خودش کار می کند و به سازمان یا مجموعه ای وابسته نیست. این اشخاص معمولا با شرکت های مختلف قراردادهای همکاری کوتاه مدت یا بلند مدت می بندند و در این زمان پروژه هایی را برای آنجا انجام می دهند. یک فریلنسر ممکن است به صورت دورکاری یا حضوری کار خود را انجام دهد و یا همزمان با چند سازمان مختلف و برای پروژه های مختلف کار کند.
در ادامه با هم در مورد فریلنسری بیشتر صحبت خواهیم کرد و راه های موفقیت یک Freelancer را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
ظهور فریلنسری
شروع مبحث Freelancer تقریبا همزمان با گسترش اینترنت و فضایی مجازی بود. ولی خود واژه تاریخچه بسیار قدیمی تری دارد. نویسنده بزرگ والتر اسکات ( Walter Scott ) در رمان خود با نام آیوانهو این واژه را برای جنگجویان مزدور قرون وسطی استفاده می کرد و به اشخاصی اتلاق می کرد که هیچ تعهدی به پرچم یا کشور یا خاندانی ندارند و فقط به خاطر پول و ثروت برای آن ها مبارزه می کنند.
ظهور پدیده ای به نام فریلنسری با گسترش اینترنت سرعت بیشتری پیدا کرد تا جایی که اقتصاد فریلنسری یا Freelancer Economy نیز به واژگان این حرفه اضافه شد. معمولا کارهای آزادکاران ارتباط مستقیمی به تکنولوژی وب دارد و کارهایی از قبیل مدیریت سایت، امنیت سایت، تولید محتوا، توسعه اپلیکیشن و … را شامل می شوند.
راه های موفقیت در فریلنسری
راه های موفقیت یک فریلنسر از کانال های مختلفی می گذرد. با اینکه داشتن تخصص در مهارت انتخاب شده توسط آزاد کار ارتباط مستقیمی با میزان موفقیت وی دارد ولی تفاوت بسیار این شغل با کارهای کارمندی می تواند مسیر متفاوتی را برای موفقیت ترسیم کند. در ادامه می خواهیم راه های اصلی برای تبدیل شدن به یک فریلنسر موفق را با شما به اشتراک بگذاریم.
1- ارتباط با افراد در شبکه های اجتماعی
یکی از جنبه های بسیار منفی این شغل غیر قابل پیش بینی بودن آن است. شما می توانید در 1 ماه بیش از 10 پروژه فعال داشته باشید و در 1 ماه دیگر هیچ پروژه ای نداشته باشد. مشخص است که درآمد شما مستقیما با تعداد پروژه های شما در ارتباط است ولی چگونه می توانیم این مورد غیر قابل پیش بینی را بهتر مدیریت کنیم؟
یکی از بهترین راه ها برای دریافت پروژه، ارتباط با افراد حوزه ای است که در آن فعالیت می کنید. همیشه سعی کنید که با افراد موفق حوزه خود در ارتباط باشید و آن ها را دنبال کنید. حتی زمانی که شما پروژه های زیادی را در اختیار دارید، می توانید از این فرصت برای معرفی بهتر خود به دیگران استفاده کنید و در آینده پروژه های بهتری را دریافت کنید.
یکی از بهترین مکان ها برای ایجاد ارتباط حرفه ای سایت Linkedin است و شما می توانید با ساخت یک پروفایل و به روزرسانی مداوم آن رزومه خوبی برای خودتان بسازید.
2- مدیریت حساب های مالی
ارسال فاکتورهای خدمات یکی از مهمترین قسمت هایی است که یک فریلنسر باید بداند که به چه شکلی انجام دهد. اگر این قسمت به شکل درستی انجام نشود، روند گردش مالی کار به مشکل بر می خورد. یکی از چالش های اصلی آزادکاری دریافت هزینه های خدماتی است که به مشتریان می دهد و اگر نتواند این کار را به درستی انجام دهد در ادامه کار با مشکلات بزرگی مواجه می شود.
راه های متفاوتی برای دریافت هزینه کارها وجود دارد. برای بعضی از کارها هزینه خدمات در ابتدای کار دریافت شده و سپس کار آغاز می شود ولی در بعضی پروژه ها دریافت هزینه منوط به انجام دادن بعضی کارها و یا دریافت بعضی نتایج است. معمولا در ابتدای کار باید بر روی این مورد با کارفرما به توافق برسید و سپس کار انجام داده شود. به طور کلی قرارداد نویسی یکی از بهترین راه حل ها برای حل این مشکل است.
3- برنامه زمانبندی دقیق
اگر شخصی هستید که به زمانبندی و جدول زمانی ( Time Table ) علاقه دارید، در کار فریلنسری قطعا موفق خواهید. شما باید یک جدول زمان بندی دقیق برای انجام کارهایتان داشته باشید تا بتوانید بین پروژه های مختلف سوییچ کنید و کار تمام پروژه ها را به صورت همزمان پیش ببرید.
از سمت دیگر شما نیازمند تحلیل هفتگی یا ماهانه کار خود هستید. در پروژه هایی که انجام کار بعدی بسته به نتایج کار قبلی دارد، حتما باید مدت زمان مورد نیاز برای تحلیل کار را در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین زمان بندی را داشته باشید.
مثلا در کار سئو، بعد از انجام دادن سئو تکنیکال زمانی طول می کشد تا نتایج کار مشاهده شود و پس از آن می توان برای ادامه کار اقدام کرد. بهتر است در موقع زمان بندی این موارد را مد نظر داشت تا بتوانیم در این فاصله زمانی به پروژه های دیگر برسیم.
4- سرمایه گذاری بر روی خود
هر روز تکنولوژی های جدید و امکانات جدیدی در دنیای وب منتشر می شود و یا تکنولوژی های قبلی به روز رسانی می شود. شما باید زمان هایی را برای آموزش دیدن در نظر بگیرید تا همیشه به روز باشید و کامل ترین اطلاعات را دریافت کنید.
شما باید به صورت مداوم یاد بگیرید، از به روز رسانی های تکنولوژی های مرتبط به کار خود مطلع شوید و تکنیک های جدیدی را به دانسته های خود اضافه کنید.
این آموختن مداوم فقط منوط به مباحث فنی نمی شود و شما باید در وجه های مختلف خود را پیشرفت دهید. مثلا اگر شما یاد بگیرید که در یک جلسه رسمی کاری چگونه خود را بهتر پرزنت کنید و ادبیات مربوط به یک جلسه کاری را بهتر فرا بگیرید، قطعا می توانید پروژه های بهتر و با کیفیت تری را به دست آورید.
5- رهایی از فرسودگی ذهنی
فرسودگی ذهنی یا خستگی فکری یکی از متداول ترین اتفاقاتی است که برای یک فریلنسر اتفاق می افتد. قبلا در مطلب فرسودگی ذهنی چیست؟ به طور مفصل در مورد این عارضه صحبت کرده ایم ولی پیشنهاد می کنیم که حتما در برنامه خود ورزش و مطالعه را جای دهید تا بتوانید از این اتفاق جلوگیری کنید.
آیا این موارد تضمین کننده موفقیت است؟
جواب قطعا خیر است. همانطور که تکنولوژی هر روز پیشرفت می کند، افرادی که قرار است در این حرفه کار کنند نیز باید هر روز پیشرفت کنند. موفقیت به عنوان یک فریلنسر به صورت تدریجی اتفاق می افتد و در این مسیر نکات بسیار مهمی را باید مد نظر داشت که چند نکته را در این مطلب عنوان کردیم.
به نظر شما چه کارهای دیگری باید برای موفق شدن به عنوان یک Freelancer باید در نظر بگیریم؟
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.