0
0

نکات مهم برای نوشتن مقاله خوب

1315 بازدید
چگونه یک مقاله خوب بنویسیم

اگر در زمینه تولید محتوای متنی فعالیت دارید، حتما از شما خواسته شده است که یک مقاله درباره موضوع خاصی بنویسید. اگر هم تا کنون فعالیتی در این زمینه نداشته اید، حتما هنگام جستجو برای مطلب مورد نظرتان به مقالاتی برخورده اید که درباره آن موضوع نوشته شده اند. اما چگونه می توانیم تشخیص بدهیم مقاله ای خوب است یا نه؟ یا اصلا خودمان چطور می توانیم یک مقاله خوب بنویسیم که هم در نتایج جستجوی گوگل بالاتر از رقیبان نمایش داده شود و هم همه آنچه کاربر نیاز دارد را ارائه کند؟

 

در این مطلب شما را با مراحل نوشتن یک مقاله خوب آشنا می کنیم. پس از مطالعه مراحل زیر، همچنین قادر خواهید بود یک نوشته خوب را از نوشته های دیگر تشخیص دهید. پس با ما همراه باشید.

مراحل نگارش مقاله

برای اینکه مطلب خوب، جامع و مفیدی بنویسید، علاوه بر قلم شیوا، به یک چارچوب مشخص نیاز دارید. این چارچوب شامل مراحل مختلفی است.

1- انتخاب موضوع

این مرحله در هنگام تولید هر نوع محتوایی در هر سبک و قالبی وجود دارد و مهم است. هر چند ممکن است انتخاب کننده آن خود شما نباشید. گاهی شما کارشناس تولید محتوا هستید و تقویم محتوایی نوشته و تحویل کارفرما می دهید یا حتی ممکن است خودتان کارفرمای خودتان باشید؛ گاهی نیز موضوعات از قبل مشخص شده اند و فقط از شما خواسته می شود درباره آن موضوع مشخص، مطلب تهیه کنید. در هر صورت این مرحله اولین و مهم ترین مرحله تولید یک محتواست.
در این مرحله باید کاربر هدف خود را کاملا شناخته باشید و بدانید به چه موضوعاتی علاقه دارد. همچنین باید واژه های کلیدی ای را که در آن حوزه مشخص بیشتر جستجو می شوند، بدانید. برای این کار می توانید از وب سایت هایی که مشخصا در این زمینه فعالیت می کنند، استفاده کنید.

2- شناخت موضوع

برای اینکه بتوانید مطلبی بنویسید که خواننده به آن توجه کند و در پایان درباره موضوعی چیزی یاد گرفته باشد، خودتان هم باید آن موضوع را نسبتا کامل شناخته باشید. به قول انیشتین:

من زمانی می توانم بگویم چیزی را یاد گرفته ام که بتوانم آن را برای مادربزرگم هم توضیح دهم.

این نقل قول به روشنی نشان می دهد که برای ارتباط برقرار کردن با خواننده از طریق واژه ها و جملات، باید بتوانید به ساده ترین شکل ممکن حرف بزنید. و برای ساده حرف زدن هم باید خودتان خوب به آنچه که درباره اش می نویسید، مسلط باشید.

خواننده را به هیچ وجه دست کم نگیرید. درست است که هوش مصنوعی های گوگل صفحه شما را ارزیابی می کنند و به آن رتبه می دهند؛ اما آنچه که برای گوگل مهم تر است، همان چیزیست که برای کاربر مهم است. خوانندگان حتی اگر وارد صفحه شما شوند، ممکن است نوشته شما را مفید ندانند و به سرعت از صفحه خارج شوند. پس چیزی بنویسید که می دانید خوانده می شود.

نکات مهم در زمان نگارش مقاله

3- شروع مقاله

هیچ وقت به سرعت سراغ اصل موضوع نروید. البته حتما از واژه یا عبارتی که محور اصلی نوشته شما را تشکیل می دهد، در خط اول استفاده کنید. اما به کاربر اجازه دهید که با شما احساس صمیمیت کند و کم کم وارد موضوعات کلیدی شود. برای ایجاد احساس صمیمیت در کاربر، از اینکه چرا این مساله اهمیت دارد، صحبت کنید. خودتان را به جای خواننده متن بگذارید و ببینید به چه دلایلی ممکن است این موضوع را جستجو کرده باشد. از نیازهایش صحبت کنید و اینکه شما این نیازها را شناخته و قرار است در این نوشته به آن ها پاسخ دهید.
با همان پاراگراف اول کاری کنید کاربر احساس کند که شما او را خوب می فهمید. در این صورت مقاله را دنبال می کند و با شما همراه می شود.

4- عنوان بندی

سعی کنید همه آنچه کاربر نیاز دارد را به چند عنوان اصلی تقسیم کنید. در این صورت با خواندن هر عنوان کاربر می داند پاراگراف های بعدی درباره چه چیزی هستند و می تواند آنچه نیاز دارد را سریع تر پیدا کند. دنیای امروز، دنیای تکنولوژی و سرعت است. کاربران می خواهند سریع به نیاز خود جواب دهند و در این رقابت کسی برنده است که سریع تر به این نیاز پاسخ دهد. پس کاربر را سر ندوانید و آنچه را که می خواهید بگویید، سرراست و مستقیم ارائه کنید.

5- بدنه اصلی متن

اصل کار شما آن چیزی ست که در میانه های مقاله پیدا می شود. در واقع همان مطالبی است که باید با عنوان بندی درست، به کاربر نشان دهید. اگر برای هر کدام از مراحل قبلی زمان و انرژی کافی نگذاشتید، لطفا این قسمت را به هیچ وجه کم اهمیت نشمارید. از مطالب مفید و اساسی استفاده کنید و طفره نروید. بعضی افراد گمان می کنند هر چقدر نوشته آن ها بیشتر و طولانی تر باشد، پربار تر است. این طرز فکر اصلا درست نیست. به جای زیاد نوشتن، مفید بنویسید.
به زبان و لحجه نوشتار خود خیلی دقت کنید. سعی کنید ساده بنویسید و از کلمات پیچیده و کمتر شنیده شده، استفاده نکنید. املای صحیح کلمات را رعایت کنید. حتما دستور زبان را یاد بگیرید و از علائم دستوری و نگارشی به جا و به اندازه استفاده کنید. زیرا به کاربر احساس حرفه ای بودن می دهید و دنبال کردن متن را برای او آسان می کنید.

6- پایان بندی

پس از اینکه مطالب اصلی و مورد نیاز کاربر را در چند مرحله به او انتقال دادید، از یک پایان بندی درست و صمیمی استفاده کنید. به کاربر بگویید که سعی خود را برای رفع نیاز او انجام داده اید و امیدوارید این مطلب مورد توجه او قرار گرفته باشد. همچنین حتما از او نظر بخواهید و اجازه دهید خودش را در انتخاب موضوعات نوشته ها سهیم بداند. همچنین از او بخواهید در صورتی که با بخشی از نوشته موافق نیست، نظرش را بیان کند. مهم نیست که حتما از نظرش برای نوشته های بعدی استفاده کنید یا نه؛ اما نظر دادن او هم می تواند برای نوشته های بعدی کمکتان کند و هم به خود او این احساس را می دهد که برای شما مهم است.

نکات مهم برای نوشتن مقاله های آنلاین

اگر در ابتدای کار هستید، فقط مهم است که شروع کنید. هر چه بیشتر بنویسید، خودتان ایرادهای کار خود را پیدا می کنید. اما برای اینکه این راه را برای شما آسان تر کنیم، بعضی از نکاتی که می توانند نوشته شما را از نمونه های مشابه متمایز کنند، بیان کرده ایم.

 

  • از واژه های کلیدی به جا و درست استفاده کنید. سعی کنید کنار هم انباشته نشوند، بلکه در طول متن به اندازه پخش شده باشند. همچنین از یک واژه زیاد استفاده نکنید؛ تلاش کنید مترادف های آن را هم به کار ببرید تا نوشته متعادل و زیبایی داشته باشید.
  • زیاد بنویسید و زیاد بخوانید. مغز انسان مثل یک لیوان است. تا وقتی خالی باشد، چیزی از آن سرریز نمی شود و اگر لب به لب هم باشد، نمی توان چیزی به آن اضافه کرد. پس به طور متناوب بخوانید و بنویسید تا ذهنتان برای مطالب جدید فضا داشته باشد.
  • اگر مسئولیت قرار دادن عکس هم با شماست، می توانید از تصاویر بامزه و معنی دار استفاده کنید. سعی کنید تصاویری که انتخاب می کنید ساده و بامزه باشد تا کاربر خوشش بیاید، و معنی دار و مرتبط با نوشته باشد تا ذهن خواننده را از موضوع اصلی دور نکند.
  • با وجود همه استانداردهای موجود سئو، گاهی ممکن است چیزی که می نویسید یا طرز نگارش شما مورد تایید کارشناس سئو نباشد یا ظاهرا با پروتکل های موتورهای جستجو همخوانی نداشته باشد. در این زمان ها نظر کاربر را اولویت قرار دهید. نگران نباشید. هوش مصنوعی های گوگل به طور مداوم در حال به روز رسانی هستند و تلاش می کنند آنچه را که کاربران نیاز دارند، تشخیص دهند.

سخن آخر

خیلی خوشحالیم که تا انتهای متن همراه ما بودید و افتخار می کنیم که خوانندگان فهیمی چون شما داریم. امیدواریم این متن کوتاه و مختصر برای شما مفید بوده باشد و به هر سوالی که در ذهنتان داشته اید، پاسخ داده باشد. اما همیشه گفته اند ” دیکته نانوشته، غلط هم ندارد.”. پس سپاس گزار شما خواهیم بود اگر نظرتان را برای ما بنویسید یا اگر نکته ای مد نظرتان بوده که به آن پرداخته نشده است، یادآوری کنید. به همراهی شما مفتخریم.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://karmagic.ir/?p=1315
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
زهرا عبدالغنی
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد نکات مهم برای نوشتن مقاله خوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

question